dimarts, 27 d’abril del 2010


Sabeu que avui dia existeixen unes activitats educatives que es diuen Webquest??Ehh?? Donc sí, molts de nosaltres, els més grans, els que passem dels trenta i que a més, no tenim fills, no n'haviem sentit ni a parlar....Ara us ho explico: la webquest és una proposta didàctica basada en la recerca d'informació a Internet i en la elaboració, mitjançant la interacció entre els alumnes, d'algun producte que impliqui activitats cognitives d'ordre superior (anàlisi, síntesi, valoració, etc.). Fins aquí bé, no? Generalment, sol ser una pàgina que proposa una història suggerent als participants per tal que aconsegueixin una sèrie d'informacions en unes pàgines d'Internet concretes, extraient les seves conclusions a partir del treball cooperatiu. Els objectius són combinar els continguts curriculars amb l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació a l'aula.
N’hi ha de molts tipus, he trobat algunes força atractives, d’altres són més lletges, algunes són molt modernes, acolorides, complexes, fàcils...i de moltes temàtiques: Llengua i literatura, ciències socials, ciències de la naturalesa, filosofia, llengües estrangeres, educació visual i plàstica, música, etc. També en trobem per tot tipus d’alumnes: de primària, de secundària, de batxillerat, alumnes amb necessitats educatives específiques, etc., algunes s’han de resoldre a curt plaç i d’altres a llarg plaç. Això sí, totes consisteixen en una activitat de cerca guiada en la xarxa.
Està bé no això de les webquest, no? A més, les podem confeccionar nosaltres si volem!!! A la pàgina de l’xtec http://www.xtec.cat/recursos/webquests/ tenim un apartat on, si volem, en podem fer una en línea!!! Us adjunto les adreçes d’algunes pàgines que he considerat interessants sobre el tema:

Aquí teniu una mostra de webquest que he trobat per la web, ja ens hagués agradat a nosaltres aprendre així!!!

7 comentaris:

  1. Hola Mar, espero que ahora os funcione mejor. No desistas nunca, nunca es momento de desistir =)

    ResponElimina
  2. Hola noies i noi!! m'agrada molt el vostre blog però hi trobo a faltar aquell rellotge de cervesa que li donava un toc especial. Continueu així i enhorabona per la feina...un besitu!!

    ResponElimina
  3. holaaa noies i noi!jejeej
    el vostre blog tambés està molt bé, i està bé que ja el tingueu tan avançat! enhorabona!!!

    en especial m'agrada la foto d'inici eh!jejeejej
    saluut i endavant!

    ResponElimina
  4. Puretilles!!!
    sou molt grans, pero en el sentit figurat de la paraula, és a dir que moleu molt!
    ho esteu fent genial, unn petoooo!

    ResponElimina
  5. Hola bon dia.

    He estat miran-me el vostre bloc; la veritat és que hi alguna cosa interesant que m'ha servit per acalrir uns dubtes que tenia referent a les WebQuest; els enllaços que proposeu són ben trobats i força aclaridors.

    Gràcies

    ResponElimina
  6. Hola!
    També ens agrada molt el vostre blog!
    Per cert, teniu una peixera més xula qe la nostra i una foto molt original!! :)
    petoons!

    ResponElimina
  7. Hola guapetona!! Me he pasado a chafardear vuestro blog, está muy bien, aunque me he dado cuenta que de momento lo que más tira es la foto de inicio, aunque no me extraña...
    Nada,que te lo estás currando un huevo y de puretillas nada.Un beso!!!

    ResponElimina